Pe termen lung, era acea rezolvare care transforma un conflict intr-o experienta utila

Am urcat grăbită în taxi și i-am comunicat șoferului strada unde vreau să ajung.  Era un tânăr , nu-i vedeam decât profilul și am fost surprinsă să-l aud că mă întreabă: vă mai ocupați de conflictele la locul de muncă ?!  Da, i-am răspuns,  de unde mă cunoști? „Am adus-o cu taxiul pe sora mea la dumneavoastră si am așteptat-o până ați terminat de vorbit cu ea. Sora mea avea probleme cu șeful ei, de care nu știa cum să scape, că omul făcuse o obsesie pentru ea.”    

Mi-am amintit cazul. Era o fată frumoasă, de 23 de ani si lucra la recepția unui hotel, al cărui șef o urmărea  peste tot .  „Ce face sora ta acum?” „Este în Anglia,  locuiește cu ceilalți doi frați ai noștri și mi-au găsit de lucru la aceeași firmă. Asta este ultima mea zi de taximetrie.  Poimâine plec și eu.  Se simtea entuziasmul în glasul lui dar și emoția. „Să pleci cu bine și să aveți cu toții noroc !” i-am urat.  „Poți să-mi spui care a fost urmarea, în timp, a  celor două întâlniri pe care le-am avut cu sora ta? Ea mi-a solicitat  o facilitare a comunicării cu șeful ei de atunci și știu că am făcut toate demersurile cu mare precauție, pentru a nu înrăutăți   situația și mai mult. ” 

„Soră-mea, Ania, și-a dorit postul de recepționeră  pe care-l ocupa la hotel dar  nu știa  ce să facă pentru a-l ține ” la respect” pe șeful ei. Știu de la ea că ați întrebat-o despre familie , despre ceea ce înseamnă pentru ea prietenia, respectul și cum a reușit să obțină postul respectiv.  Când ați văzut cât de serioasă este și responsabilă, abia atunci ați început să-i explicați că seful ei profită de autoritatea lui, și că o relație de serviciu poate să fie deteriorată dacă liderul aplică sistemul: dezbină și condu!  Suspiciunile  dintre angajați otrăvesc atmosfera  și ei devin ușor de manipulat . În Anglia, ea este sefă de tură la compania unde lucrează.  Este apreciată de  colegi, pentru că ea îi tratează cu respect și îi ajută să se înțeleagă bine între ei”.  Era rândul meu să mă entuziasmez: m-am bucurat mult de evoluția fetei,  pe termen lung era acea rezolvare care transformă un conflict într-o experiență foarte utilă.

Îmi amintesc cum i-am explicat că dacă declanșează un scandal de hărțuire, ea va fi singură, colegii ei nu puteau să o susțină, pentru că nu riscă nimeni să-și piardă  locul de muncă. Ba mai mult, manipulați fiind, puteau să se constituie ca martori în favoarea șefului lor.  Oricând o femeie este vulnerabilă atunci când reclamă o hărțuire, pentru că partea adversă poate susține că ea a provocat situațiile respective.  Ania mi-a spus: ”Deci faptele lui nu pot fi pedepsite dacă nu am dovezi, adică înregistrări?!”  ”Tu vrei război sau vrei să-ți păstrezi postul și să-l determini pe om să te lase în pace?!”  Fata s-a uitat la mine îngândurată: ”Vreau să mă lase în pace .”  În consecință, am cerut o audiență ca persoană fizică și am fost direct la biroul șefului fetei, pentru a-i înmâna personal, invitația la mediere, fără să o trimit prin poștă, oficial. În felul acesta, el a fost înștiințat  că fata intreprinde demersuri legale, pentru a-și apăra drepturile dar a ales o cale prin care este asigurată confidențialitatea necesară ambelor părți.  Tot ce i-am adus la cunoștință poate fi rezumat astfel: Ania vă respectă, vă apreciază dar uneori i se pare nepotrivită atitudinea dumneavoastră  față de ea și lipsa de experiență o face vulnerabilă. Omul a găsit de cuviință să puncteze că ”nu e chiar așa de lipsită de experiență, la 23 de ani” și atunci eu i-am adus aminte că în prezența mea  ar fi bine să nu facă insinuări malițioase, care nu-și au rostul într-o abordare amiabilă și se consemnează în procesul verbal. Nu a fost nevoie de o altă întâlnire pentru că de a doua zi șeful a devenit mai rezervat față de Ania, ea a fost mutată pe alt post dar fără alte repercusiuni.